Ponturi pariuri sportive pentru începători

Cum să pariați corect pe sport? Un parior începător trebuie să cunoască cum să plaseze corect pariuri pe sport. Revizuirea noastră va ajuta jucătorii să navigheze mai ușor în lumea pariurilor online și a jocurilor de noroc, să se orienteze în principiile și strategiile pariurilor corecte, în analiza pieței per ansamblu.

Ce factori stau la baza unei strategii de pariere de succes?

Strategii de pariere de succes

 1. Înțelegerea obiectivului: cu ce scop plasați pariuri. Unii jucători își fac un hobby din acest proces fascinant și doar se distrează. Un alt lucru este atunci, când pariorul începe să investească fonduri mari pentru câștiguri mari. Dacă jucătorul este serios în ceea ce privește pariurile, el va trebui, în primul rând, să determine valoarea bankroll-ului actual și să-și dezvolte propria strategie. De exemplu, să pariezi cu cote medii și să câștige des sau, dimpotrivă, să-și asume riscuri mari pentru a câștiga la maxim. După cum a spus cândva Lem Banker: ”Fondurile salvate sunt același profit, nu contează cât de mult ai câștigat, ci doar cât nu ai pierdut!”.
 2. Parierea în companii de pariuri mari. Toate companiile de nivel internațional sunt protejate din punct de vedere financiar. Aceste companii apreciază mult reputația sa, își prețuiesc imaginea și statutul, prin urmare, joacă corect cu partenerii săi. Analizați piața și acordați preferință caselor de pariuri de încredere (Bwin, Betfair, Expekt etc.). Și rețineți un adevăr simplu: pentru a deveni cel mai bun, trebuie să învățați de la cei mai buni! Nu cedați ofertelor tentante și cotelor crescute. Înainte de a vă alege compania dvs., asigurați-vă că aceasta este legală și posedă experiență pe piața industriei sportive și de divertisment.
 3. Analiza aprofundată a pieței. Evident, că niciodată nu poți fi sigur 100% că victoria va reveni echipei favorite. Și atunci când alegeți un pariu, nu vă puteți baza doar pe coeficientul oferit de compania de pariuri. La urma urmei, cotele sunt doar o distribuție generală a forțelor inamicului. Coeficienții reprezintă un concept abstract, care nu este legat de strategia jocului, precum și de componenta financiară. Un pariu poate face un profit numai pe baza propriei analize detaliate!
 4. Plasarea pariurilor pe favorit. O astfel de strategie este bună doar la început. Începătorii privesc cu atenție jocul, de obicei, au încredere în casa de pariuri și sunt de acord cu cotele pe favorit. Dacă cineva câștigă în mod constant meciurile, pentru el nu este atât de dificil să câștige iarăși. Prin urmare, casa de pariuri oferă cote de câștig sub medie. Nu poți câștiga prea mult cu astfel de cote! Dar dacă echipa pierde sau măcar egalează, pariorul intră într-un minus profund. El va trebui să facă cel puțin 5 pariuri cu coeficienți similari pentru a câștiga înapoi pierderea favoritului. Pariorii experimentați numesc această strategie ”mersul în cerc”. Ea nu aduce prea mult profit, există pierderi și o mulțime de forțe, concentrate doar pe un singur participant al piaței. Dacă aveți încredere în echipa dvs., selectați cu atenție un meci, în care echipa va câștiga cu siguranță, analizați piața și faceți o prognoză pentru viitorul apropiat al favoritului dvs.
 5. Pariuri multiple. Pariurile multiple sunt oferite de toate casele de pariuri, deoarece fiecare pariu combinat aduce un profit maxim companiei. Companiei – dar nu jucătorului! Este imposibil să câștigi în pariurile expres fără experiență. Pierderea unui eveniment din cupon dă un minus întregului pariu, ceea ce duce la pierderi semnificative. Începătorii fac o mare greșeală, folosind coeficienții maximi: 50, 100 sau 200. Aceste tipuri de pariuri sunt ca și cum ai juca la loterie: niciodată nu știi, ce te așteaptă înainte. Potrivit statisticilor, câștigurile în pariurile combinate sunt de aproximativ 0,1%. Dacă sunteți un jucător începător, acordați mai multă atenție ordinarilor, încercați să adăugați bankroll-ul treptat. Odată cu experiența vine și priceperea!
 6. Dezvoltați propria dvs.!strategie și urmați-vă planul! De regulă, un pariu este de la 2 la 5% din suma totală a bankroll-ului. Deci, dvs. nu veți putea pierde întregul depozit și veți avea întotdeauna un sold pozitiv. Ce poate fi inclus în strategie: raportul dintre pariurile individuale și combinate, suma bankroll-ului pe zi / săptămână / lună, analiza pieței. Nu încercați să participați la toate evenimentele sportive, acestea au loc în mod constant. Oricum, pariurile pot fi plasate în orice moment al zilei sau al nopții! Alocați suficient timp pentru a gândi o strategie, adunați informații despre turneu, despre jucători, despre situația actuală, despre tot ce ține de rezultatul viitor. În pariu câștigă calculul sobru!
 7. Simțiți norocul dvs. Odată cu experiența vine și norocul, el este acel real noroc, care se calculează până la fiecare secundă! Dacă pariurile dvs. au început să câștige unul după altul, înseamnă că ați atins nivelul de măiestrie! Continuați să pariați în același ritm și cu aceiași coeficienți. De obicei, jucătorii simt, când vine banda albă și merg mai departe. Dacă ați eșuat de mai multe ori, este mai bine să faceți o pauză, să reporniți și să nu pariați câteva zile la rând, altfel puteți intra pe „tilt” – este o stare de dezechilibrare emoțională, înseamnă a fi condus spre impas (argou de poker). Iar în joc emoțiile nu sunt cel mai bun indiciu, împreună cu negativul puteți pierde întregul bankroll și nici nu veți observa cum veți deveni falimentar.
 8. Împlicați inteligența dvs. Pentru începători, va fi optim să aleagă unul sau două sporturi, pe care le înțeleg bine. Dacă plasați un pariu blind, atunci doar hrăniți compania de pariuri. Începeți cu o privire de ansamblu: clasamente, programe de performanță pe tot parcursul sezonului sportiv, victorii curente, victorii recente, statistici privind starea de sănătate a sportivilor etc. Urmăriți toate turneele din acest sport, aprofundați-vă în detalii, încercați să urmăriți știrile la televizor, fiți conștienți de tot ce se întâmplă cu echipa. Aceasta este singura modalitate de a face pariuri informate și de a nu arăta cu degetul spre cer.
 9. Nu vă conectați emoțional la echipa rivală. Rețineți, că lumea pariurilor este o lume fără emoții, în care banii, ca într-o bancă, iubesc tăcerea. Echipa poate fi susținută pe stadion! Atașamentul emoțional în pariuri este o modalitate directă de a pierde. Norocul în pariuri este doar rezultatul muncii dvs. neobosite pe o distanță lungă.

Termenii de bază utilizați în pariurile sportive

GlosarTerminologia sportivă a pariorului este un tip de limbaj, prin care casa de pariuri și jucătorul comunică între ei. Unele fraze au rădăcini englezești, altele au intrat în limbajul de pariuri din germană și franceză. Principalul lucru este că în sistemul internațional, fiecare jucător înțelege semnificațiile cuvintelor de bază, cum ar fi: handicap, total, analiză etc. Să vorbim despre conceptele de bază.

 1. Underdog – acesta este numele unei echipe sau a unui sportive, care are șanse foarte mici de a câștiga (adică un anumit meci cu un adversar).
 2. Bankroll – acesta este un depozit activ, suma fondurilor din contul de jocuri al clientului companiei de pariuri, pe care acesta este gata să-l cheltuiască pentru pariuri.
 3. Parior – orice jucător al unei companii de pariuri, care plasează pariuri pe sport.
 4. Bookmaker (sau casa de pariuri) – o organizație cu licență, care îi permite să desfășoare afaceri cu jocuri de noroc, care acceptă pariuri la cote fixe și își îndeplinește obligațiile față de jucătorii, care au putut să o învingă.
 5. Oferte – lista evenimentelor sportive și a cotelor fixe, prezentate de casa de pariuri.
 6. Pariuri individuale – pariuri simple care implică victoria uneia sau a celeilalte echipe, precum și o remiză. Acest tip de pariuri este de bază, toți jucătorii încep cu el, adăugând treptat la pariurile ordinare pariuri combinate: timp/meci, total/ rezultat, rezultat dublu etc. Dar pariul este considerat individual și în continuare, deoarece cuponul conține aceiași coeficienți și ei sunt îmbinaţi de un singur pariu.
 7. Pariuri multiple – mai multe pariuri într-un singur cupon, unde coeficienții fiecăruipariu sunt înmulțiți între ei. Pentru acest tip de pariu, compania de pariuri, de obicei, nu permite utilizarea opțiunilor dintr-un turneu sau dintr-un sport.
 8. Favorit – un singur sportiv sau o echipă, care, într-un singur eveniment, este preferat(ă) de majoritatea pariorilor, de însuși casa de pariuri și analiștii independenți. Echipă favorită poate fi numită o echipă, care tocmai a câștigat ultimul turneu și conduce cu puncte în scor.

Cum să alegi o casă de pariuri

Cum să alegi o casă de pariuriAlegerea unei platforme pentru plasarea pariurilor este una dintre cele mai importante probleme și, credem noi, una dintre cele mai responsabile decizii ale jucătorului.

Pentru a înțelege cum funcționează resursa, puteți testa operatorul de pariuri, înregistrându-vă pe mai multe site-uri și făcând câteva pariuri de încercare.

Multe companii recurg la un sistem de marjă zero, lăsându-și un procent foarte mic de profit, cineva oferă posibilitatea de a primi bonusuri maxime, cineva atrage cu o gamă largă de pariuri și coeficienți maximi.

Vă prezentăm o mică instrucțiune pentru jucătorii începători atunci când alegeți o casă de pariuri:

 1. Înregistrați-vă pe mai multe site-uri – acest lucru poate extinde semnificativ înțelegerea jocului responsabil.
 2. Analizați, ce companii sunt mai potrivite pentru anumite sporturi: fotbal, tenis, baschet etc.
 3. Monitorizați ratingurile actuale ale companiilor de pariuri, care operează în România.
 4. Vizualizați recenziile independente ale clienților despre diferite companii de pariuri pe rețelele de socializare. Puneți întrebări despre activitatea casei de pariuri, despre cele mai bune și cele mai proaste părți ale fiecărui operator de pariuri.
 5. Bonusurile și promoțiile se iau în considerare în ultimul rând, dacă vizați un joc serios pentru a obține venit stabil.
 6. Înregistrați-vă numai pe site-urile de pariuri legale.
 7. Fiecare casă de pariuri are propriile sale caracteristici. Aflați despre avantajele fiecărei opțiuni, modul în care compania plătește câștigurile, care sunt limitele jocurilor, dacă casa de pariuri oferă programe suplimentare pentru pariuri mobile etc.

În clasamentul celor mai bune companii de pariuri sunt incluse birouri cu un raport optim între gama largă de servicii și calitatea acestora.

Cum veți face alegerea sportului și meciului pentru a plasa pariuri

Pariuri sportive

Înainte de a începe un joc la casa de pariuri, alegând un sport, trebuie să cunoașteți, că succesul va depinde de mai mulți factori. Este mai bine să faceți predicții pentru sporturi individuale, de exemplu, tenis, unde victoria va depinde de un singur sportiv și nu de întreaga echipă.

Începătorii mai ușor fac aceste tipuri de predicții. Desigur, cu experiență, va veni și o încredere mai mare în diferite opțiuni de pariere, atunci va fi posibil să vă concentrați pe sporturi exclusive și turnee necunoscute. Iar în timp ce jucătorul se află în stadiul de adaptare la resursa de pariuri, cel mai bine este să se adreseze turneelor internaționale majore în cele mai populare sporturi: tenis, AMM, fotbal, baschet, volei etc.

Principala greșeală a unui jucător începător este acoperirea largă atât a sporturilor, cât și a turneelor, ceea ce reduce substanțial probabilitatea unei prognoze precise.

Pentru a evita greșelile în pariuri, trebuie să vă concentrați asupra următorilor factori:

 • Evenimente sportive semnificative;
 • Sport pe care îl înțelegi mai bine decât alte sporturi;
 • Analiza calitativă a indicatorilor echipei favorite și a echipei adverse;
 • Alegerea sportului individual sau de echipă;
 • Identificarea mai multor direcții sportive pentru a trece în timp util de la un sport la altul;
 • Statisticile jocului în deplasare, pe terenul de acasă, clasamentul sumar, numărul de goluri marcate etc.
 • Un meci bine ales este cheia viitorului succes al pariului dvs.!

Criterii de selectare a meciurilor pentru pariuri

Pentru a nu greși în alegerea meciului, clientul trebuie să-și dezvolte propria strategie, bazată pe mai multe poziții clasice:

 1. Genul de sport. Mulți pariori încep cu sporturi de top, cum ar fi fotbalul. Potrivit statisticilor, în 2019 pariurile pe fotbal în sectorul jocurilor de noroc au ocupat un loc semnificativ – 38% din numărul total. Există jucători, care înțeleg sporturile exclusive mult mai bine decât însuși casele de pariuri, ei fac predicții și câștigă datorită experienței și cunoștințelor sale. Casele de pariuri numesc pariurile acestea pariuri valorice.
 2. Componența echipei. Acesta este unul dintre factorii importanți ai unui rezultat pozitiv al pariului, care ia în considerare următoarele momente: starea fizică a sportivilor, climatul psihologic în echipă, statisticile întâlnirilor personale, prezența accidentărilor în rândul jucătorilor. Dacă nu țineți cont de toate aceste nuanțe, puteți da greș, indiferent cât de tentante ar fi cotele companiei de pariuri.
 3. Coeficienții. Companiile de pariuri stabilesc un procent fix cu marja inclusă. Procentul doar parțial reflectă imaginea reală a viitorului pe baza evenimentelor sportive anterioare, cu participarea unei anumite echipe. Dacă cotațiile pentru joc devin mai mici, înseamnă că numărul pariorilor, care au plasat un pariu pe acest meci în funcție de tipul de pariu crește.
 4. Motivația în cadrul turneului. Adesea, victoria unei echipe depinde de interesul maxim al jucătorilor. O poziție scăzută în clasament oferă echipei un ”al doilea vânt” și o face să avanseze. Importanța competiției pentru membrii echipei este esențială pentru viitorul succes.
 5. Piața de pariuri. Începătorii aleg de obicei o gamă largă, observând diferența de șanse dintre favoriți și cei defavorizați. Vă recomandăm să acordați atenție piețelor suplimentare, unde puteți plasa un pariu, care nu va depinde de rezultatul exact al evenimentului, de exemplu, pe primul gol, pe handicap, pe numărul de cornere, pe dribling în timpul unei reprize etc. Această tactică vă va ajuta să înțelegeți mai bine situația meciului și să creșteți profitul dvs. potențial.
 6. Strategia personală. Analiza meciului include o comparație între abordarea personală și valoarea pariului. Efectuați o analiză a statisticilor pieței unui meci și încercați să faceți unele ajustări. Prezicerea corectă a 30% din pariuri duce la creșterea rapidă a bankroll-ului. Păstrați toate datele sub control și rețineți, că profit aduc pariurile cu analiză detaliată. Acesta și este managementul financiar!

Managementul adecvat al bankroll-ului

Managementulal bankroll-uluiManagementul bankroll-ului este o modalitate eficientă de a gestiona finanțele pe un cont de jocuri. După înregistrare, clientul determină suma fondurilor, pe care le poate investi la un moment dat. Nu aveți încredere orbește în publicitatea, care vă promite câștiguri instantanee. Alocați pentru început o așa sumă, pe care o puteți contribui lunar (într-o singură plată sau în mai multe tranzacții), astfel încât ea să nu fie critică pentru starea dvs. financiară.

Nu puteți risca întreaga bancă pentru a efectua o singură tranzacție! Va trebui să învățați cum să gestionați bankroll-ul, respectând o strategie, ajungând de fiecare dată la o tendință pozitivă și obținând un profit gradual.

 1. Determinați valoarea băncii de joc, răspunzându-vă singur la întrebarea: ”Cu ce sumă sunt dispus să risc pentru un pariu?”
 2. Stabiliți limita superioară și inferioară a pariului.
 3. Jucătorii experimentați au calculat de mult timp: pentru ca bankroll-ul să nu se epuizeze, trebuie să utilizați pentru un singur pariu de la 2 la 5% din suma disponibilă.
 4. În valoarea depozitului determinați procentul de fonduri disponibile, pe care nu va fi esențial să le pierdeți.

Utilizarea bonusurilor

Pe web deja de o perioadă îndelungată este folosit conceptul de ”vânător de bonusuri” – acesta este un vânător de oferte promoționale de la companiile de pariuri. Jucătorii își pot crea mai multe conturi, ei pot avea conturi diferite în companii diferite. Astfel de pariori iubesc riscul, joacă pe margine, ei sunt urmăriți și foarte des blocați. Însă toate acestea se referă la clienți experimentați, iar începătorii, de regulă, aleg o companie de pariuri, bazându-se pe publicitate frumoasă și bonusuri atractive, fără să-și dea seama, că sistemul de pariere poate fi prea complicat pentru un client neexperimentat.

Analiza companiei poate duce la soluții rentabile și un jucător cu investiții minime ar putea chiar să iasă cu profit. În orice caz, totul depinde de dvs.: fiecare jucător decide dacă acceptă bonusul sau nu. Programul bonus este atractiv, seamănă cu o bomboană într-un ambalaj frumos, iar în acesta adesea puteți găsi o umplutură foarte ciudată. Analizați ofertele promoționale ale companiei și alegeți numai cele care, din punctul dvs. de vedere, vor fi profitabile. Nu toate pariurile pot participa la bonusuri, de regulă, acestea sunt meciurile nepopulare, sporturile exclusive sau un sistem de pariere foarte complex. Fiecare ofertă a casei de pariuri reprezintă o strategie de marketing pentru o mai mare implicare a tuturor într-un proces cât mai eficient de pariere!

Controlul emoțiilor atunci când pierzi la pariurile sportive

Controlul emoțiilor

Pariurile sportive fac parte dintr-o mare industrie a jocurilor de noroc. Sfera emoțională se supune cu greu analizei, în timpul jocului pariorul trăiește intens o serie întreagă de stări: încântare, bucurie, furie… Abilitatea de a-ți controla emoțiile este o întreagă știință, a putea face față jocului cu sânge rece este și mai dificil.

Potrivit experților, o pierdere mare poate dezechilibra un jucător pentru o perioadă mare de timp. Iar o serie de înfrângeri îl poate duce într-o depresie profundă, forțându-l să facă noi și noi greșeli.

Pentru a deține controlul asupra stărilor dvs. emoționale, este necesar să:

 • Faceți un plan pe termen lung și respectați propria strategie de pariere.
 • Notați pariurile dvs., însumați rezultatele unei anumite perioade.
 • Percepeți pariurile ca un proces normal de a câștiga bani, unde există atât urcușuri, cât și coborâșuri.
 • Luați o pauză și treceți la alte domenii de activitate atunci când vă ciocniți cu înfrângeri frecvente, pe termen lung.
 • Tratați eșecul ca o lecție, care trebuie învățată pentru a evita să faceți greșeli din nou.
 • Alegeți un gen de sport, în care vă considerați maestru.
 • Colectați informații despre formarea corectă a liniilor și a cotelor.
 • Înregistrați toate pariurile și păstrați statisticile zilnice.
 • Nu alergați după noroc momentan și șanse mari.

Dacă emoțiile controlează jucătorul, și nu jucătorul – emoțiile sale, rezultatul nu va fi cel mai prosper! Învățați să fiți rezervat și calm în fiecare joc.

Greșeli frecvente ale începătorilor în pariurile sportive

Greșeli frecvente în pariurile sportive

Înțelepciunea populară spune: ”Un om deștept învață din greșelile altora, iar unul prost – din greșelile sale”. Acest lucru se aplică pe deplin jucătorilor, care în goană după profit pierd ceva foarte important. Acest lucru se întâmplă adesea atunci, când clientul nu înțelege disciplina sportivă, ignoră ponturile jucătorilor experimentați și alege pariuri cu cotații maxime, pariază pe expres, folosește o strategie nerezonabilă. Ca rezultat – un bankroll gol și dezamăgire totală.

În continuare vă vom prezenta cele mai frecvente greșeli ale începătorilor, astfel încât să puteți beneficia de aceste informații și să învățați din greșelile altora.

 1. Cumpărarea prognozei oferă o speranță imaginară unui începător de a fi conștient de situația actuală a unui anumit meci. În rețelele de socializare la moment există mulți ”oameni de afacere”, care, contra cost, oferă prognoze ”corecte” cu link-uri către întâlniri contractuale sau alte detalii privitor la o afacere sportivă. După cum înțelegeți, nici o strategie nu poate da un rezultat de 100%, și, cu atât mai mult, strategia care a fost procurată de la persoane dubioase. În rețea există un număr enorm de escroci, care, oferind o opțiune de tranzacție dubioasă, nu poartă pentru acțiunile sale nicio responsabilitate. Întrebați-vă: ”Cine oare va vinde meciuri pe rețelele de socializare?” Răspunsul este evident. Pentru început, puteți utiliza previziunile gratuite ale experților pe site-ul oficial al companiilor de pariuri, acest fapt nu va implica riscuri financiare și va contribui la creșterea abilităților și experienței dvs. profesionale.
 2. Participarea la toate bonusurile poate determina jucătorul să completeze în mod constant depozitul și să efectueze parierea. Condițiile programului pot fi dificile, iar premiul promis poate fi primit numai după expirarea promoției. Nu se poate spune, că fiecare bonus este o pierdere pentru client, dar – ca recomandare – citiți cu atenție condițiile bonusului și participați doar acolo, unde va fi suficient de ușor și rapid să pariați bonusul.
 3. Strategiile riscante, inclusiv pariurile multiple, combinate și pariurile expres, cresc riscul de a pierde banii. Două-trei pariuri pot duce la pierderea completă a băncii! Cea mai riscantă metodă este metoda Martingale: atunci când un jucător de fiecare dată plasează pariuri cu un coeficient de 2,0 sau mai mare. Desigur, riscul este o cauză nobilă, dar pierderea în astfel de tactici este de 200%, iar aceasta deja constituie o sumă semnificativă, care foarte repede vă poate duce la faliment.
 4. Lipsa unei strategii financiare este bună doar pe termen scurt. Un bankroll necontrolat în decursul unei perioade îndelungate, duce la o epuizare completă a contului. O dorință copleșitoare de a recupera pariul pierdut provoacă o serie de eșecuri chiar și în rândul pariorilor experimentați.

Utilizați regulile noastre simple pentru a vă salva de cheltuieli inutile și pentru a scăpa de iluzii eronate cu privire la câștigurile instantanee de milioane, obținute ca urmare a parierii!